AMPA Escola Empúries

AMPA Escola Empúries

Espai web per a la informació de mares i pares de l'AMPA CEIP Empúries de l'Escala

Home » AMPA » Projecte Pati » - Març 2017: Història del túnel verd. De la idea a la realitat

- Març 2017: Història del túnel verd. De la idea a la realitat

- Març 2017: Història del túnel verd. De la idea a la realitat - AMPA Escola Empúries

Ja es compleix el primer any del Projecte Pati, a la nostra escola ja són evidents les millores i podem veure els nens i nenes gaudint dels nous espais al pati. Això ens va animar a seguir amb aquest Projecte ...

Tot va començar amb una il·lusió: donar un toc de verd al nostre pati. La idea era no només que fes bonic sinó que també tingués una utilitat. Des de la Comissió Pati (formada per pares i mestres) varem investigar una mica i vam arribar a la conclusió que la millor opció podia ser aquesta: fer un túnel/laberint verd.

Les idees i la planificació

Sabíem que no seria fàcil i que si ho fèiem, ho havíem de fer bé. Varem buscar, doncs, grans aliats: en Josep Mercader, tot un expert en vimeteres i gatells (no us perdeu el seu bloc, https://josepmercader.wordpress.com/) per donar-nos els coneixements tècnics necessaris, i la Dolors, mare de dos nens a l’escola, també amb coneixements de jardineria i que ens va fer el disseny del túnel, amb instal·lació de reg automàtic (si ho fem, ho fem bé!).

Primer de tot, una cosa era clara: calia fer un gran forat. Per això varem comptar amb el suport de l’Ajuntament de l’Escala, que van respondre col·laborant en la realització d’aquests treballs. Tant bon punt ens varen confirmar que vindria en Pere amb una retroexcavadora el dissabte 4 de febrer, varem convocar la resta de famílies de l’escola a venir a treballar. El dia abans alguns pares ens varem quedar a fer preparatius i marcar la ubicació exacta del túnel.

Primers treballs

Els treballs varen durar dos dies, dissabte i diumenge 4 i 5 de febrer. A primera hora del dissabte es va clavar la primera palada. Calia fer també el pas pel rec automàtic. De moment, el pati de sauló no oposava gaire resistència i mentrestant podíem avançar corbant les “varilles” de ferro que ens servirien per fer l’estructura pel túnel.

Servint-nos de la terra que sortia del forat varem aprofitar per fer una piràmide de rodes. Gràcies a les rodes cedides pel “Taller Universal” de l’Escala (moltes gràcies de nou!).

Amb l’ajuda dels nostres petits enginyers, de seguida vam erigir una piràmide ben bufona. Si passeu qualsevol dia per l’escola a l’hora del pati sempre hi veureu algun nen enfilat al damunt.

A mesura que en Pere feia el forat, nosaltres hi passàvem el reg i després hi abocàvem terra amb substrat vegetal, del “Garden Can Moner” de l’Escala.

Les hores passaven i encara ens quedava molta feina. Primer varem col·locar l’estructura de ferro, que calia soldar bé.

Allò ja començava a semblar cada cop més un túnel. O més ben dit, dos!

La jornada de dissabte ja s’acabava: últimes palades, últimes “varilles”, últimes soldadures i llestos!

Plantar, trenar i lligar

Els treballs varen continuar el diumenge. Ens vàrem tornar a trobar, aquest cop amb l’ajuda d’en Josep i la Magda per plantar els vims. Ens en varen dur de diversos tipus: uns més avançats en la floració, altres de més tendres, i alguns de més resistents. Primer, un cop escapçats havíem de marcar on anirien cadascun, i tot seguit... au, a plantar! I un cop plantats... a trenar-los que falta gent!  Sort de les indicacions d’en Josep! De dos en dos és com es treballava millor, trenant i lligant:

Varem agafar una referència per igualar les mides: primera llaçada, segona llaçada més amunt i tercera llaçada a dalt de tot. Alguns vims i gatells fins i tot feien la corba i es trobaven a dalt. La pluja va fer acte de presència, però ho volíem acabar fos com fos.

Aquest era l’aspecte del túnel gairebé enllestit el migdia del diumenge. Varem recollir, un xic cansats però satisfets. Varem acordar que hi aniríem un altre dia per acabar algun detallet, com les finestres perquè quan sigui ben verd i ben atapeït ningú s’hi trobi reclòs.

El resultat

El túnel ja el tenim tancat fins que broti i es faci més fort per poder acollir tots els nens de l’escola, que de moment se’l miren encuriosits.

Ara fa poc ja hem vist que comença a brotar i la il·lusió comença a fer-se realitat!!

 

AMPA Escola Empúries

Comunicats de l'AMPA

AMPA Escola Empúries

Accedir al menjador

AMPA Escola Empúries

Informació de les activitats

AMPA Escola Empúries

Acollida matinal

AMPA Escola Empúries

Projecte Pati

AMPA Escola Empúries

Projectes d'AMPA

AMPA Escola Empúries

Calendari 2019-20

AMPA Escola Empúries

Escola Empúries

AMPA Escola Empúries

Butlletí Infoescola

AMPA Escola Empúries

Els videos de l'AMPA

AMPA Escola Empúries

AMPA Escola Empúries

Comunicat FaPaC: En defensa de l'escola catalana